Fysioterapia

Tavoitteena pitkäaikainen apu

Terveydenalan ammattilaisena minun tulee tarjota asiakkailleni aina parasta tämänhetkistä tietoa. Itse suosin tehokkaita ja pidempiaikaisia ratkaisuja. Oli tilanne millainen tahansa, aina löytyy keinoja, joilla elämänlaatua ja fyysistä kuntoa voidaan parantaa. Kuntoutujan itse tulee aina sitoutua kuntoutukseen pidempiaikaisten tuloksien saavuttamiseksi. Vain tehdyistä harjoitteista ja muutoksista on apua – ohjat täytyy ottaa omiin käsiin. Minun tehtäväni on puskea lempeästi eteenpäin.

Olen erikoistunut urheilufysioterapiaan. Urheilijoilla ja aktiiviharrastajilla on yleensä suuri motivaatio kuntouttamiseen ja harjoitteluun. Oma tietämys ja kokemus harjoittelusta tehostaa kuntoutumisen prosessia. On hyvä myös tarkastella mahdollisia vaikuttavia tekijöitä loukkaantumisen taustalla. Uskon, että loukkaantuminen voidaan useasti kääntää mahdollisuudeksi tehostaa ja optimoida harjoittelua.

”Ei ole ennennäkemätöntä, että urheilija on paremmassa kunnossa kuntoutumisen jälkeen kuin ennen sitä!”

Ennaltaehkäisevää ja ylläpitävää fysioterapiaa

Fysioterapia voi olla ennaltaehkäisevää, toimintakykyä ylläpitävää tai elämänlaatua ja suorituskykyä parantavaa. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa fysioterapia on usein tehokkain keino. Sen avulla voidaan myös valmistautua leikkaukseen ja saada ohjausta tehokkaampaan sekä turvalliseen palautumiseen operaatiosta. Leikkausten ja vammojen jälkeisessä fysioterapiassa varmistetaan myös ammattilaisen toimesta, että toimintakyky ja suorituskyky palaavat ennalleen tai usein jopa paremmalle tasolle kuin alkutilanteessa.